Napoleonbakelse
 – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 
4-5 plattor fryst smördeg
  • 12 1/2 dl vaniljkräm

  • 11 dl vispgrädde

  • 11 1/2 dl äppelmos (eller hallonsylt)
  • 13 tsk röd vinbärsgelé
  • 11 dl florsocker

  • 11/2-1 msk vattenTina den frysta smördegen enligt förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Kavla ut varje platta något på längden. Lägg på vattensköljd plåt och nagga med en gaffel.

  • 1 Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna.

  • 1 Dela varje platta på bredden så det blir två delar. Kantskär eventuellt och dela sedan i 3-4 bitar som är cirka 4 cm breda.

  • 1 Gör vaniljkrämen, vispa grädden och blanda ner lite vispgrädde i vaniljkrämen.

  • 1 Lägg sedan ihop bakelserna. Varje bakelse består av tre smördegsbottnar. Den tredje och översta botten ska vara vänd med den släta undersidan upp.

  • 1 Bred äpplemos på en av smördegsbottnarna. Lägg på nästa botten.

  • 1 Bred på vaniljgrädden i ett ganska tjockt lager. Släta till på kanterna.

  • 1 Täck med den översta botten - lägg undersidan uppåt.

  • 1 Smält gelén i mikron och bred eller pensla på ett tunt lager. Låt stelna.

  • 1 Rör ihop florsocker med vatten. Rör till en slät glasyr och bred över gelén. Låt stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.