Försök inte skrapa av resterna – häll kokhettvatten över dem några gånger (eller skölj dem länge i det varmaste vatten din kran kan uppbåda) löser problemet
Det är så mycket billigare att göra egen pizzadeg och sen stoppa in i frysen. Nu när vardagen är igång så är det bra att ha några snabba och enkla middagar i rockärmen – eller ännu bättre – i frysen
Om du vill spara en del av degen kan du frysa ner den i en oljad påse. Bästa. pizzadegen. Degen kan dock fortsätta att jäsa i frysen så var noga med att lämna
Tillsätt majonnäs, citronsaft och hälften av parmesanen och mixa såsen grovt. Rör eventuellt ut såsen med vatten om den är för tjock, och smaka av med lite salt (tänk på att såsen är salt i sig) och rikligt med nymalen svartpeppar
Aronia – allt du behöver veta om superbäret Aroniasaft Ingredienser 2 liter klasar aroniabär eller 2 liter repade bär (1 kg) 6 rosenkvittenfrukter eller 1 rabarberstjälk (200 g) 3 dl vatten 2,5 dl strösocker Gör så här Rensa bort blad, men bären kan sitta kvar på klasarna. Mosa bären, koka i 5 minuter till och häll sedan massan i en silduk. 6 rosenkvitten
Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen
Ser ni den färdiga limpan längst ut med frön mest på toppen. Vi var bästa sortens gäng. Bästa Maria lärde oss att baka bröd snyggt och göra godaste pizzan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.