Tårtor

Tårtor

  • 36 Recept
Strawberry Shortcake Trifle

Strawberry Shortcake Trifle

Varva i en glasskål, avsluta med jordgubbar. Sätt ihop 4h före servering Sockerkaka. Outspädd jordgubbssaft
Kola, vanilj choklad & nötter

Kola, vanilj choklad & nötter

Dela botten i 3 delar, använd tårtring (glöm ej tårtplast innanför). Lägg ihop tårtan dagen före, låt smörkrämen bli rumstempererad och vispa upp igen innan garnering (skär sig krämen, mikra en klick och vispa ihop)
Tårtbotten - se & gör

Tårtbotten - se & gör

220 g ägg (4 st). 1170 g strösocker (2 dl). 160 g vetemjöl (1 dl). 180 g potatismjöl (1 dl). 15 g bakpulver (1 tsk)
Choklad, kola & nötter - Tårta

Choklad, kola & nötter - Tårta

Botten i tårtring, vispad pannacotta runt kanten, kolamousse i mitten, nötter ovanpå. Upprepa, plasta in ordentligt och låt sätta sig över natten i kylskåp
Choklad & hallon - tårta

Choklad & hallon - tårta

Botten i tårtring, vispad pannacotta runt kanten, mousse med hallon i i mitten, ringla hallonkräm över, upprepa
Ganache

Ganache

Ingredienser Portioner. 3 dl 200 g choklad 1 1/2 dl vispgrädde 25 g smör Saksättningsförslag 1 tsk kanel 1/2 msk rivet apelsinskal 2 tsk frystorkat kaffe Lägg till i inköpslistan
Världens bästa tårtbotten

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser Portioner. 10 4 ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl (à 60 g) 1 dl potatismjöl (à 80 g) 1 tsk bakpulver smör och mjöl till formen Lägg till i inköpslistan
Roy Fares Chocolate cake

Roy Fares Chocolate cake

Tårtbottnar330 g vetemjöl [ca 5,5 dl] 450 g strösocker [ca 5 dl] 120 g kakao [ca 3 dl] 10 g bikarbonat [2 tsk] 10 g bakpulver [2 tsk] 12 g vaniljsocker [1,5 msk] 10 g salt [1,5 tsk] 165 g ägg, rumsvarma (3 st) 350 g mjölk, rumsvarm [3,5 dl] 180 g olja [2 dl] 300 g vatten, kokande [3 dl]
Post navigation

Post navigation

INGREDIENSER Tårtbotten 280 g socker (3 dl) 4 ägg 2 tsk vaniljpasta 60 gram smör 2 dl mjölk 240 g vetemjöl (4 dl) 2 tsk bakpulver Jordgubbskompott 300 g frusna eller färska jordgubbar 150 g syltsocker (1,5 dl) Jordgubbsmousse 1 gelatinblad 250 g marscarponeost 3 dl vispgrädde 60 g florsocker (1 dl) Hälften av jordgubbskompotten Italiensk maräng