Låt sockerlagen svalna och häll över den i en ren glasflaska. Mät upp socker och vatten i en kastrull. Rör om under uppvärmning tills sockret har löst sig helt
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Äpplen i sockerlag är sagolikt gott att äta bara som det, sött som karameller men nyttigare. När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka
Halvera, kärna ur och skala persikorna. Skär halvorna i klyftor. Koka upp vatten, socker och citronsaft med brutna kanelstänger, nejlikor och en uppskuren vaniljstång
Rör ner kokosfettet och låt det smälta i sockerlagen. Sikta ihop alla torrvaror och blanda dem väl. Koka upp vatten och socker, låt koka tills sockret löst sig
Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter
Om det blir sockerlag över, spara och smaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den. Lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och låt sjuda tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter
Vispa sönder äggulorna och strila sakta kaffe-sockerlagen över dem under snabb vispning. 3 dl socker3 starkt kaffe12 äggulor600 rumsvarmt smörKoka socker och kaffe i 30 minuter tills du får en simmig sockerlag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.