kvällens middag vart en perfekt stekt ryggbiff med bakad potatis, bea, sallad och fetaost. Tvätta köttet och torka med lite papper för att få en fin stekyta
Och nu till det ”svåra” – hur länge ska köttet steka. Idag har jag stekt ryggbiff och till det blev det ”färdig” klyftpotatis med grönsaker och råkostsallad
1, kallskuret, stektkött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stektkött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
När köttet känns helt stumt när du petar på det är det genomstekt. Vill du ha det mer stekt så stek vidare på lite lägre temperatur eller lyft ur pannan och låt det bli som du vill ha det i ugnen
Igår eftermiddags sällade jag mig till skaran som begav sig till Fotografiska här i Stockholm, för att bevista SvensktKötts pressträff med anledning av lanseringen av nya, svenska styckningsscheman
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Stek på svag värme, tills att köttsaften är klar, när man skär i dem. Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
Kanske har du – precis som jag – överbliven potatis i kylen. Honungsstekt färskpotatis med vitlök. Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kolla så att köttfärslimpan är genomstektmed en provsticka. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.