Jag har ett recept på ricottafyllda svampar sedan tidigare på bloggen och det är ett Jamie Oliver recept, men om jag ska vara helt ärlig (och det ska man ju) så är dessa mycket godare
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
Smaka av med salt och peppar. Koka pastan på svag och låt den rinna. Blanda crème fraiche, mjölk och ost i en kastrull och värm på svag värme tills osten smält
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
För bästa resultat skall du lägga ett bakplåtspapper på pajformen och fylla den med ärter. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Därefter tillbringade vi drygt två timmar med att göra svamp- och ricottafyllning (skogschampinjoner, torkar karl-johansvamp, ricotta, parmesanost, scharlottenlök, vitlök och svartpeppar) och tryffelskum (scharlottenlök, vitlök, kycklingbuljong, grädde, tryffelolja)
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Relaterade Raviolimed svampfyllning, vitvinssås och rostade pinjenötter. Har under den här perioden även försökt laga vegetariska middagar eftersom Stefan och jag för det mesta har lunchlåda med till jobbet
Knäck ägget i gropen och blanda in mjölet med ägget med en gaffel. Ni som läser min blogg lite då och då vet att jag älskar att gå till matmarknaden varje lördagsmorgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.