(Avstängd ugn med lampan tänd brukar vara ett tips, ett golvvärme-värmt golv ett annat. Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t. 2. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Skala och dela äggen. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Efter att degen vilat i 2 dygn, sätt sedan till 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl. 2 dl vatten. 21/2 dl rågmjöl
En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Täck skålen med plastfolie eller en fuktig duk och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn. Dag 2. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Så här efter jul- & nyårsfirandet verkar det som många slagit in på en hälsosammare bana. Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
300 g vete eller rågsurdeg. 200 g fullkornsdinkel. 2 g jäst. 12 g flingsalt med jod. 1/2 dl rapsolja. Sätt ugnen på 250 grader då du ser att brödet nästan jäst klart. 300 g vete eller rågsurdeg. 200 g fullkornsdinkel. 2 g jäst. 12 g flingsalt med jod. 1/2 dl rapsolja
Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Det hela skötte sig nästintill helt själv, förutom att jag fick blanda ihop ingredienserna, men det är ju inte så betungande precis Sedan i stort sett lägg ut degen och skära i tre delar och in i ugnen
Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra. Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos. 2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos
Dela smöret i bitar och smula jästen. 100 g vetesurdeg. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 24 runda kakor. Sätt ugnen på 225 grader. 100 g vetesurdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.