Drömstadslimpa kommer från stadsdelen Drömstad i Lidköping och är i original ett "bikarbonatbröd". Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
På kvällskvisten bör jäsprocessen ha kommit igång och det ser du på att smeten vuxit en del. Nu ska jag sammanställa ett recept som jag tänkt på länge, och det här är något av en favorit för mig – det handlar om surdeg
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
————————————————–. Många är de surdegar och misslyckade bröd som åkt i soporna för min del. Finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller på nätet
Det är inte svårare än så – lycka till. Det är också ursprungsmetoden för att framställa jästa degar och i detta inlägg ska jag försöka på ett enkelt sätt beskriva fördelarna med att baka med surdeg och beskriva hur man startar en
Är du intresserad att delta eller kanske vill ge bort en workshop i julklapp så gör du det på mejl. Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
Äntligen har jag tagit steget och provat att baka med surdegsgrund. Jag har följt Heléne Johanssons instruktioner och recept på både surdegsgrund och frallor och det har fungerat utmärkt
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Jag tyckte att de blev lite stora om man tog en hel dumle så jag testade att dela en dumle mitt itu innan gräddning och tyckte att den storleken blev mycket bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.