Hemkokt vaniljsås, ca 4 portioner. Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Jag har faktiskt aldrig kokat lingonsylt förut. Jag har redan kokat flera satser med smaskig blåbärssylt (se här) men lingonsyltkoket har dröjt ända tills nu
Här kommer ett recept på en mycket enkel och god lingonsylt. =)Lingonsylt. Detta blir en ganska så lös lingonsylt, vill man ha den mera geleig så kan man låta lingonen koka i vattnet ca 10 minuter, tag kastrullen från spisen skumma av och häll därefter i sockret litet i taget och rör om tills sockret har löst sig
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Nu när färska lingon är så billigt i affären är det bara att passa på att göra egen sylt. Det går snabbt, blir gott och mycket roligare att äta något man själv tillagat
Hemkokt sylt är vardagslyx. Hej på er,. Jag vet att det var ett par dagar sen sist men det har varit fullt upp här på semestern med utflykter och annat
Nu ska ni få ta del av mitt, eller snarare min mammas recept på världens godaste lingonsylt. I min familj äter vi lingonsylt till de mesta så de går åt en hel del
Köp hem lite grann och koka egen lingonsylt, om du bara visste så gott det är. Receptet nedan är på en klassisk, ganska neutral lingonsylt där bären står i fokus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.