Skölj och torka strömmingsfiléerna. Lägg dem på en skärbräda med skinnsidan nedåt. Häll currygrädden över strömmingsrullarna och se till så att såsen rinner ner emellan rullarna
Men vädergudarna tog igen det med råge i natt och i dag. Leif ville ha lite styrka i maten så han köpte en habanero som vi använde dels att gnida in köttet med och dels hackade vi ner den till marinaden
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Stark biff med krispiga grönsaker och nudlar. Så gott med en massa isvatten till. Fyller på med grönsaker, vad som helst som kan tänkas finnas i kylskåpet
Hacka all peppar fin ta med allt även fröna. Blanda detta med 1/3 av smeten från grundreceptet. För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare
Lägg den skinnade filén i en bunke med kallt vatten. Sila av strömmingen och blanda sen ner i såsen. Undvik att ta i lagen med fingrar eller att ta fisken med händerna, då det kan medföra bakterieöverföring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.