4 500 g kålrot 700 g mjölig potatis flytande margarin till stekning salt och peppar 500 g strömmingsfilé 2 gula lökar 2 tsk wasabi (på tub) 2 msk majonnäs ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Strömming är en älskad lite fisk av många. Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömming finns det lite ben kvar
Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Lägg ut strömmingsfilerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé till en rullad
Ta en styck nyfriterad strömming, droppa över citron, doppa i pepparrotsdippen - ät & njut. Friterad strömmingströmmingsfileer, rensade1 dl mjöl1 dl vatten1 msk vinägercayennepepparsaltpepparolja till friteringBlanda mjöl, vatten, vinäger och kryddor till en klumpfri smet. Doppa strömmingsfileerna i smeten och sen ner i oljan som är värmd till 180 grader
Skär bort huvudet på strömmingen, snitta buken, skölj rent och dra bort ryggbenet. Servera strömmingen med såsen, några citronklyftor och gärna ett gott bröd till
En av mina favorit svenska rätter är stekt strömming men det är litejobbt att steka strömming och koka potatis, så tyckte jag det är lättare att laga både strömming och potatis samtidigt i ugn
Rensa och bena ur strömmingen. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan upp på ett smörpapper. Servera strömmingen varm, ljummen eller kall med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter
Det var ett bra tag sedan vi slog ett slag förmån för sillen/strömmingen, ja i alla fall om man bortser från sillinläggningarna som duggade i julas, det är faktiskt ända sedan augusti som vi tipsade om sill provencale
Jag gick ganska länge och funderade på att gifta ihop strömming med fänkål & Pernod. Ja, det klar strömming är inte så franskt, men det är ganska nära medelhavsidealet sardiner
Strömming till fyra personer. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme