Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Klä en brödformmed bakplåtspapper och lägg i smeten. Brödet blir otroligt saftigt, och det krävs egentligen inget pålägg eftersom degen redan innehåller både fetaost och gruyère
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Salta, peppra och strö över rikligt med paprikapulver. Kycklingen åts med Blomkål o broccoligratäng. Salta, peppra och strö över rikligt med paprikapulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.