Jag har bara läst lite kring det, och påminner migom en kost jag åt för några år sedan, och som faktisktsatte resultat i att jag mådde otroligt bra, och faktiskt tappadenågra kilon till på köpet
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Doppa varje boll i den vita chokaden och rotera den så att den blir helt täckt av vit choklad. Som ni kanske märkte av gårdagens bilder så gick festens tema i rosa och vitt, likväl i dekorationerna som i bakverken
Doppa varje boll i den vita chokaden och rotera den så att den blir helt täckt av vit choklad. Som ni kanske märkte av gårdagens bilder så gick festens tema i rosa och vitt, likväl i dekorationerna som i bakverken
Men tro nu inte att Håkan sörjer över sin arbetsplats, tvärtom så gillar han sitt kök väldigt mycket och cykelturerna dit ochhem är så mycket trevligare i solsken och fågelkvitter
Både citronen och den vitachokladen kommer fram på ett mjukt och krämigt sätt och texturen är precis som jag vill ha fondanten nämligen ett mjukt och saftigt yttre som håller det krämiga inre på plats
Mer hembakt än så blir det inte. Blåbär ochvita choklad crumble-rutor. Jag har aldrig varit med om en sommar med så mycket blåbär och jag har förstått att det inte bara är jag som upplever detta
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Separera gulan från vitanoch låt vitorna stå någon timma i rumstemperatur. Den franska lilla pralinen som låter så avancerad behöver faktist inte vara så avancerat , jag har nämligen lyckats experimentera fram ett recept som blir helt perfekta både utseendemässigt och smakmässigt
Det fick bli vita chokladbollar med smak av vit jordgubbschoklad och en aning Limoncello. Uppriktigt sagt har jag väldigt svårt att hålla rätt på alla dessa olika dagar i almanackan - potatisens dag, köttbullens dag, fetaostens dag, kladdkakans dag, kaffets dag och så vidare i all oändlighet
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Grahamsrutor med morötter ochvita bönor. Brödet är fantastiskt gott och har ett bra innehåll och det är roligt att se att stora brödtillverkare vågar vara nytänkande när de plockar fram nya produkter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.