Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Köttet hade jag först bundit upp med steksnöre så filén skulle vara jämntjock och låtit den ligga framme så köttet blev rumstempererat
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Mosa denmed en potatisstöt eller liknande. Skär den i skivor eller bitar och lägg dem i en gryta. Detta recept kommer jag verkligen att använda fler gånger i framtiden 👍😊
Sätt tillbaka kastrullen på plattan, värm upp och tillsätt den kokta pepparn med kokspadet. Värm smöret i en kastrull, lägg i löken och vitlöken, fräs den i ett par minuter till den blir glansig – men inte bränd
Häll rött vin och portvin i en kastrull och låt sjuda tills den reducerat till hälften. Tryck ned den övre lagret lätt så att alla potatisar är i gräddblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.