Riv den skalade gurkan grovt och pressa ut så mycket av vätskan sommöjligt. Blanda köttfärsen med hackad lök, basilika, salt och peppar, ägg ochtillsätt mjölken med ströbrödet
För att köra vidare på sommartemat åt vi en rätt som är perfekt att äta en varm sommarkvällnämligengrekisksallad, idag serverade vicevapcicitillochtzatsiki, plus ett gott bröd
Låt stå över natten och servera dagen därpå medris eller potatis. Stifado är en grekiskt köttgryta som är superenkel att göra, den kräver dock litetidi grytan och för att få bäst smak så gör man den dagen innan
Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihopmed söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter – ochsom jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciellagrekiska prägeln ochbinderihop smakerna
Ett recept som jag ”nyupptäckte” isomras var den gamla klassiskagrekiskasalladen. Pappa brukade göra grekisksallad all the time när vi var små och ha tilldiversegrillat, och det är ju verkligen världens bästa grej
Stifadominnet från Amorgos var att kaninköttet var så mört att det nästan föll av benen och att såsen kokat ihopbetydligt längre än vad som brukar rekommenderas i recepten
Även om vintern kanske inte är högsäsong för grönsaker iSverige går det fortfarande att göra flera sorters salladoch varma grönsaker som är någorlunda säsongsanpassade ochklimatsmarta (ochdärmed goda
Vi är intespeciellt förtjusta ioliver här hemma, så det blev iställetisbergssallad, körsbärstomater, gurka och rödlök somfick hålla Fetaosten sällskap tillsammansmedlite svartpeppar, salt ochitaliensksalladsdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.