Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - stickyribs. Stickyribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)
Stickyribs – nam. Först måste ribsen kokas/stekas möra och saftiga, långsamt och länge. Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen
Jag säger bara sticky. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg1 ½ dl sweet chilisås½ dl kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad1 msk riven färsk ingefära1 tsk fransk senapKoka revbenen i buljong i ca 1 timme. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg
Sitter och kollar i min kladd och hand skrivna receptsamlings bok och hittade detta recept som jag dom senaste åren alltid har haft med på vårt julbord
Lägg ribsen på en ugnsplåt och pensla med glazen. 1½ kg spareribs. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, klyftad lök, skalad vitlök och svartpepparkorn
We wish you a Merry Christmas. Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Riv vitlök och ingefära i en skål. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Det är svårt att sätta finger på exakt konsistens, annat än att den är väldigt sticky. Kvällens oändligt långa att göra lista börjar sakta ta sig och jag tror vi börjar närma oss något som skulle kunna klacifiseras som klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.