Har du tid kan du ha marinaden att stå i 4-10 timmar. Skär köttet i hanterliga bitar, 3-4 ben. Koka upp marinaden i en stor kastrull, lägg i köttet, låt sjuda under lock ca 1-1½ timma. 2½ kg tunna revben. 6-8 vitlöksklyftor
1 kg tjocka revbensspjäll. Förkoka spjället i buljong ca 45 minuter. Dela i ribbor. Värm ugnen till 225°. Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår
Skär upp köttet längs revbenen och servera kokt ris och en sallad till. Stek köttet i ugn vid 175 grader i ca 1½ timma om det är tjockskurna revbensspjäll, i ca 1 timma om de är tunna. 1 kg tunna revbensspjäll
Stycka revbenen på längden och lägg dem i en kastrull, slå över vatten och låt koka upp. Lägg därefter i revbenen och fyll upp med vatten tills det nätt och jämnt täcker
Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Jag är i ärlighetens namn inte så mycket för att sitta och gnaga på revben, men just det här receptet som Olof brukar göra efter är riktigt bra, så här har till och med jag svårt att motstå dem
Till revbenen hade vi ostgratinerade delikatesspotatis samt lite plockgrönsaker, så som gurk- och morotsstavar, paprikabitar, oliver, cornichons och så hyvlade jag upp resterna av en bit parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.