Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Kyckling. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stektaoch hackade kycklingfiléerEttbroccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten. 2st stekta
Kolla temperaturen genom att sticka in en stektermometer där låretmöter bröstet. Skölj ur kycklingarnamed kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper
Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatisoch en tvärslagen Hollandaisesås
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Mestadels blir det medkyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m
Servera till stekt torsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Vi smörstekte filéerna med bara lite salt, peppar, dill och citron. Då har vi redan midsommar här imorgon och då blir det klassisk mat hos oss, färskpotatismed sill och på kvällen lite grillning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.