U

U

  • 164 Recept
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Smula ner jästen i en bunke eller burk med lock och rör ut med kallt vatten. Täck bunken eller burken med plastfolie eller lock
Tonfisksallad med ajvarsås

Tonfisksallad med ajvarsås

Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla. Dela avokadon och gröp ur köttet med en tesked. Lägg upp sallad, tomater, potatis, bönor, avokado, ägg och tonfisk på ett fat
Franska våfflor

Franska våfflor

Blanda mjöl och smör eller margarin till en smulig massa. Kavla ut degen till knappt ½ centimeters tjocklek
Kycklingfilé i marinad

Kycklingfilé i marinad

Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Skär tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat
Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

Den här naturligtglutenfria rabarberkakan smakar bra med en kula vaniljglass eller en krämig och god vaniljsås – smaklig fika
Fyllda ostkorgar

Fyllda ostkorgar

Blanda all riven ost och strö ut till små plättar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills de bubblatupp och börjar få färg, ca 5 minuter
Kasslergratäng med paprika

Kasslergratäng med paprika

Så här gör du. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna
Saftig banankaka

Saftig banankaka

Dela äggvitor och äggulor i var sin bunke och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulorna med socker, mjölk, vaniljsocker och mosade bananer
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

Låt stå i 20 minuter. Mikrokoka fisken på en tallrik vid 650W, 3–4 minuter, eller sjud i en kastrull med vatten. Vispa under tiden mjölk och mjöl i en kastrull, 3 minuter
Parmesankorg med räkor & pesto

Parmesankorg med räkor & pesto

Ska fixa till bilden överst, men Nicola som brukar hjälpa mig med den är justnu i Kambodja och jobbar som volontär
Theas vinbärsgelé

Theas vinbärsgelé

Koka upp vattnet i en stor gryta och häll i bären. Pressa inte bären, då blir gelén grumlig. Diska under tiden grytan ren
Rostbiff i marinad

Rostbiff i marinad

Jag tycker om att göra buffe. Men när man ska vara på luffen med husvagnen får man ju tänka lite framåt och förbereda hemma i köket
Torsk med räkor i kaviarsås

Torsk med räkor i kaviarsås

Smörj en ugnsfast form och lägg fisk­bitarna i den. Lägg ärtor och sockerärtor i en kastrull med lätt saltat vatten
Torsk gratäng med räkor

Torsk gratäng med räkor

Torsk är ju bara gott. Men idag gjorde jag en torsk gratäng i ugnen ändå. Det jusuper gott. Lägg torsken i en ugnsfast form

Ostskål med räkröra

Ta ut plåten och placera därefter varje ostflarn i en äggkopp så att den stelnar i ”skål”-form. Ugn 200 grader. Grädda i ugn på 200° i 5–7 min, osten ska smälta ner till ett flarn och få lite färg
Grillad fläskfilé med ljuvlig potatissallad

Grillad fläskfilé med ljuvlig potatissallad

Dela på längden och kärna ur. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. 11/2 gurka. 11/2 rödlök skuren i båtar. 11 tsk honung. 1salt och pepparPutsa fläskfilén. 1Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertemperatur 65°C. Låt vila i minst 10 minuter. 1Skala gurkan. 1Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker
Potatismosgratinerad köttfärsröra

Potatismosgratinerad köttfärsröra

Hacka lök och vitlök, och fräs med färsen i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Smaka av och bred ut färsen i en smord ugnssäker form
Råraka, grundrecept

Råraka, grundrecept

Servera med raggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna