Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
(tog med chili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 8 - 10 potatisar. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 11 tsk rosmarin. 1½ - 1 buljongtärning. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
potatis och morötter och skalar litesteklök. Testade att laga mat ilergryta här om veckan, superbra. Ett hett helgtips för den som vill ha tid över till annat än att laga mat
Det bästa är ju mer man använde den, ju godare smak blir det, det är som stekgrytani gjutjärn. Idag åkte lergrytan fram igen, och laddades med kycklingfiléer
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 400 g strimlade bambuskott. 1 liten salladslök. 1 klyfta vitlök
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.