Tag ut steken ur ugnen ochskiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10potatisar. 1 burk / tetra krossade tomater. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk salt. 1 krm svart peppar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1buljongtärning
Ugnsstektlaxfilé med potatisoch örtsås. Plock ochfix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvissista varv på en hylla så är tiden ganska slut
Det var faktiskttillviss del efter att jag igårtittadeigenombloggstatistikenoch såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Önskar energi att hinna med allt inför bytardagen, och att göra lite vår här hemma. Dagarna flyger förbi när man är ledig, fortfarande seg men piggare, fast inte går det i många knop här inte
IngredienserPortioner. 4 1 färsk kyckling (à ca 1,9 kg, gärna ekologisk) 1 röd chilifrukt (t. ex spansk peppar) 2 morötter 2 palsternackor 2 rödlökar 3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor) 2 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1/2 kruka timjan färskpressad juice av 1/2citron Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tänkte jag kör igånglite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla ifamiljentillbakatill vardagens rutinerigenoch det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
(tog med chili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 8 - 10potatisar. 12 gula lökar. 11 burk / tetra krossade tomater. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 11 tsk salt. 11 krm svart peppar. 11 tsk rosmarin. 1½ - 1buljongtärning. 18 - 10potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Tag ut steken ur ugnen ochskiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mittenoch lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.