Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatismed selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
En fräsch grönsallad med plocksallad från balkongen, tomater, gurka och sharlottenlök. Denna marinad kan man ju smaksätta hur man vill med t ex honung, citron eller annat men precis så som jag gjorde blev väldans bra
Vädret kunde väl ha varit mer juligt att önska men samtidigt var det riktigt mysigt här inne i stugvärmen med tända ljus, varm glögg och adventspyssel när blåsten tog i och regnet slog mot fönsterna
Vi brukar även laga till tillbehören (oftast potatis och rotfrukter) i samma form som köttet, men denna gången gick vi utanför vår box och slog till med en rösti
Jag serverade dem sedan medrösti, champinjonsås, grönsaker och en klick vinbärsgelé. Stek löken och champinjoner på medelvärme tills det mesta av vätska champinjonerna ger ifrån sig kokat bort
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
För vem har inte ätit röstimed creme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.