En extra dos bra fetter kan man också få in om man lägger till en klick ekologisk kokosolja. Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Första brödet ut att testas blev ett långjäst och knådfritt valnötsbröd. Skrapa försiktigt ut degen ur bunken och vik sedan in degens kanter mot mitten
Så ge dig i kast med att överraska åtminstone en person som du tycker förtjänar lite extra uppskattning eller bjud på ett leende nästa gång du möter någon på gatan
Dels för att solen gör att det spritter i hela kroppen av vårkänslor och sen kommer de bästa och finaste vännerna ikväll, jag menar då kan man faktiskt inget annat än vara på ett toppenhumör
En skärpning är på sin plats och därför ska jag försöka blogga lite mer om dettaför att öka min egen motivation Det blir kanske svårt vissa veckor då jag både pluggar, jobbar och har familj men jag ska försöka och lovar iallafall att lägga ut veckans matsedel varje söndag
Ikväll ska jag på något så ovanligt som ett event. Den här ostkakan gör jag ofta dels för att den är så vansinnigt god och fräsch i smaken, men också för att jag kan äta den när som, alltså den passar både till frukost, lunch, mellanmål eller som en lättare variant som kvällsmat
När rullarna fått sin färg lägger ni upp dem på ett fat, häller lite av tomatsåsen och vitlöksåsen över och avsluta med att strö över färsk persilja och malen mynta
Ta ett nytt tag, dra i degen och vik in mot mitten på nytt. I går kom norska Dagens Næringslivs trevliga fotograf och reporter hem till oss för att göra surdegsreportage
Gör i ordning fyllningen först. 350 g ghee eller vanligt smör. På bilderna nedan har jag gjort en liten sats – cirka 1/3 av receptet ovan. Sätt på ugnen på 180 grader och låt filodegen tina om du har haft den i frysen – låt den ligga kvar i förpackningen så att filobladen inte torkar eller lägg en fuktad kökshandduk över. Bred ut fyllningen och lägg på 2 nya blad filodeg och pensla, repetera 3-4 gånger. 350 g ghee eller vanligt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.