Jag kan nästan dela i mitt liv i före och efter att pajformen kom in i mitt liv, för herre je vad den förenklade studentlivet och matlagningen många gånger
I bland behöver man inte göra så mycket för att göra en människa glad i flera dagar. salt och peppar. Tycker att det blev väldigt god och lite syrlig smak
Salta, peppra och droppa i lite fond under stekningen. Perfekt att förberedaför dej som känner för att bjuda hem någon på middag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
Så ge dig i kast med att överraska åtminstone en person som du tycker förtjänarlite extra uppskattning eller bjud på ett leende nästa gång du möter någon på gatan
Koka pastan i osaltat vatten med lite olja. Har inte tidigare tänkt på att man faktiskt kan hoppa över att bryna färsen och därmed spar man in lite extra tid om man har bråttom, (vilket man allt som oftast har när middagen ska fram på bordet och man är vrålhungrig)
Vill du ha mer sting kan du tillsätta, som jag gjorde, lite mer vitlök och sambal oelek. Krydda med tomatpuré, dijonsenap, paprikapulver, mango chutney och salt och peppar om det behövs
Då får jag väl dela med mig av mitt lilla fina recept nu inför fettisveckan. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Jag lägger mina kakor i en stor glasburk som ställs på köksbordet för att se lite snygg ut. Lägger man dessutom till en näve nötter finns det liksom ingen hejd på kakbegäret
Salt. Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys tills den stelnat. Så blev det i till slut av att vi firade födelsedag, om än något försenat men vad spelar det för roll
Visst kommer man ganska långt med salt och peppar, men med några olika kryddblandningar i skåpet kan man variera och förändra smaken på den enklaste anrättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.