Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pressa bort vätska och blanda squashen med övriga ingredienser. Ursprungsreceptet, som jag tog mig friheten att ändra lite på till receptet nedan i min stil, hittades på den inspirerande bloggen 56kilo, kolla gärna också det receptet här
Ingredienser Portioner. 8 3/4 gurka 1 1/2 tsk salt 2 vitlöksklyftor 3 1/2 dl grekisk yoghurt eller naturell (se Tips) 1 tsk citronjuice eller vinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här är en variant med lite mer sting i, kanongod. Tzatsiki är gott och passar till både kyckling, kött, grillade grönsaker eller kanske bara ett gott bröd att doppa
med salt, peppar. Riv squashen groft. Blanda lök, ägg, mjöl, krydda. Sen steker man i en. plättlagg. Såsen. Skala och riv morötterna och stek dem i lite olja
Till lunch blev det en klassisk kylskåpsrensning på det vi hade kvar, vilket resulterade i squashplättarmed en röra på svamp och mozzarella & en sallad
Squashplättarmed skagenröra. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör och låt dem stekas ordentligt så att de stelnar innan de vänds för att stekas på andra sidan
Blanda squash-rivet med löken, dillen, äggen och mjölet. Stek/fritera i rikligt med olja i stekpannan genom att klicka i cirka en matsked av degen så att små plättar bildas, ungefär lika stora som vanliga svenska plättar av pannkakssmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.