18 dl
kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
12 dl
crème fraiche
11 tsk
citronsaft
1 salt,
svartpeppar och lite vitpeppar
14 äggSå
här gör du Koka 4 ägg så att de blir nästan hårdkokta, gärna med lite krämig gula. Hacka löken och stek den mjuk i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt buljong och låt småkoka i 10 min. Tillsätt ruccolan och låt koka någon minut till. Mixa snabbt med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med citron, salt och vitpeppar. Dela äggen och lägg 2 halvor i varje portion. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 6 minibaguetter flerkorn 1 gul lök 2 morötter 250 g broccolibuketter 1 msk olja 2 tsk curry 1 dl röda linser 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar 2 dl matyoghurt (10%) 125 g färskost paprika & chili Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod. Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Det var längsen jag bjöd på ett enkelt och gott recept, vi har helt enkelt bara ätit tråkigt haha. Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev
Jag använder mig aldrig av färska lasagneplattor vanligtvis men häromdagen när jag var sugen på att slänga ihop en lasagne så snubblade jag över det här receptet på en hemsida och det hade blivit populärt av kommentarerna att döma
Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag. Blanda alla ingredienser utom tomaterna och den rivna osten och häll i det förgräddade pajskalet, fördela jämnt
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Degen var lätthanterlig, och pajskalet blev sådär fint och knaprigt som det ska vara. "nu kan du väl sluta exprimentera med pajdegar och hålla dig till det här"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.