Spenat- och ruccolasoppa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök (eller 1⁄2 purjolök)
  • 1 lite olja att steka i
  • 1500 g hackad spenat (fryst går bra)
  • 11 ordentlig handfull ruccola
  • 18 dl kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 tsk citronsaft
  • 1 salt, svartpeppar och lite vitpeppar
  • 14 äggSå här gör du Koka 4 ägg så att de blir nästan hårdkokta, gärna med lite krämig gula. Hacka löken och stek den mjuk i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt buljong och låt småkoka i 10 min. Tillsätt ruccolan och låt koka någon minut till. Mixa snabbt med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med citron, salt och vitpeppar. Dela äggen och lägg 2 halvor i varje portion. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.