Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Lägg försiktigt ner en bit bröd eller deg från anisbröden för att kontrollera värmen. Rör samman noga och börja sedan tillsätta mjöl under tiden som du arbetar degen ordentligt, ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Lägg bröden på brickor eller plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Fritera anisbröden i 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått en fin gyllenbrun färg
Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk. Skär upp fläskkorven eller läggen, strö persilja och servera senap till
För övrigt den enda kalendern som gått i repris - om vi bortser från årets kalender "Mysteriet på Greveholm" som är en uppföljare till en tidigare kalender
Carin är en bra fotograf från Göteborg [carinigoteborg. Idag vill jag presentera dig ett enkelt och gott recept som du kan servera det om tapa med bröd eller ost, och dena Olivada eller olivpastej är en bra komplement för pizzor, pastor och sallader med tomato
salt och vitpeppar från kvarn. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Om du använder bönor från burk - spola dem i kallt vatten. ca 200 g färsk spenateller sallat. 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt. 4 dl pasta, t ex penne 1 purjolök 2 dl kokta röda bönor 1 röd paprika 1 grön paprika ca 200 g färsk spenateller sallat. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Ta bort från värmen och vänd ner spenaten. Servera genast med citronklyftor 400 g kort pasta, tex rigatoni eller penne. 60 g färsk spenat. 400 g kort pasta, tex rigatoni eller penne 10 cm purjolök 2 dl créme fraiche 200 g varmrökt lax 60 g färsk spenat 1 knippe dill, hackad 3 msk nyriven pepparrot 1 citron salt och nymalen svartpeppar neutral matolja att steka i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.