1 asiatisk
ketchupGrillad högrev med asiatisk ketchup 1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. 2. Koka upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar. 3. Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar. 4. Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några gånger under tiden. 5. Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.
Finhacka lök, chili och koriander och blanda med det rumsvarma smöret. Passar säkert alldeles utmärkt även tillgrillad kyckling eller en bit svensk välmörad ryggbiff, mmmm
Servera soppan med bröd. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Vi åt pajen till en bit grillad fläskkarré som vi marinerat i en goja med bland annat calvados. Tillhör ni "icke-kött-ätarna" så kan vi garantera er att den går hur bra som helst att äta a'la vegetarisk också, lite grillad halloumi och en sallad räcker hur bra som helst att servera till
Tummen upp från de vuxna i huset, Viljar åt men inte lika ivrigt som om det varit pannkaka. Linserna går fort att koka och fungerar fint som ersättning istället för kött i en sallad ellertill ris, pasta eller couscous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.