Citronkokt sparris12-15 vita sparrisar 2 citroner 1 l vatten (till kokning) 2 tsk salt ca 1 krm strösocker 2 msk smör. Till servering8 skivor lufttorkad skinka, tunna färsk körvel
Blomkål, lufttorkad skinka, sparrisoch lite persilja, fick bli de tongivande ingredienserna. Häll upp soppan, klicka i creme fraiche, lägg i sparris, strö över persilja och sätt i en skinkskiva
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Vill du ha ett vegetariskt alternativ går det bra att utesluta skinkan. Det är bara att koka svartrötter, svänga runt dem i en panna med smör, citron och örter och sen linda in dem i prociutto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.