Smält smöret i en liten kastrull och låt det koka på svag värme. Den mjälla fina vita sparrisen möter det brynta nötiga smöret med de krispiga hasselnötterna
Ansa och skala sparrisen, koka den al dente i rikligt saltat vatten. Jag fick tag på helt fantastisk gotländsk sparris som man nästan kan äta som den är
Jag vill skriva en haiku om sparris men vet inget om haiku så för allas bästa låter jag bli och delar istället med mig om idéer om hur man kan äta sin sparris
Lägg upp svartroten ochsparrisen på assietter. Koka sparrisen enligt anvisning på förpackningen. Slå dressingen över och lägg skinkskivorna bredvid, går även bra med kalkon
Blomkål, lufttorkad skinka, sparrisoch lite persilja, fick bli de tongivande ingredienserna. Häll upp soppan, klicka i creme fraiche, lägg i sparris, strö över persilja och sätt i en skinkskiva
Lägg upp sparrisenoch haricot verts på tallrik. Knipsa av ändarna på sparrisen. Ta kastrullen från plattan och mixa såsen med en stavmixer så tjocknar den lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.