Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Sparris är en av vår-och försommarens primörer. Häll av och lägg upp på fat och ringla en god olivolja över, lite havssalt, lite pressad citron och strö över rikligt medparmesan
Idag hade jag exemplevis ingen aning om vad jag skulle laga till lunch, men så kom jag till ett marknadsstånd där den tunnaste, finaste, grönaste sparris jag någonsin sett stod uppradad
Jag ser alltid till att ha Parmesanost i kylen och för en tid sedan köpte jag även Pecorino så jag blandade dessa två fantastiska ostar och toppade pajen med fin sparris
Skala sparrisen och skär av det som är träigt längst ner. Blanda en gremolata med rivet citronskal, finhackad vitlök, olivolja och persilja, smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.