Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
I dag blev det lammgrytamed indiska och marockanska influenser. Bryn steken som du späckat med vitlök och fyllt med klyftad gul lök i en gjutjärnspanna i smöret
Ja det gick ju undan med matlagningen här i Mårtenssons kök i måndags när vi bjöd på en fiskgryta a'la expressmatlagning och det verkade vara ett recept som uppskattades av flera
Min man hade köpt lammgrytbitar hos Sandströms, och tillsammans med aubergine, squash, gul lök, paprika, rödvin och kryddor bildade de en gryta som inte påminde det minsta om de tunga, mustiga varianter som vi ätit under hösten och vintern
I helgen som gick så gjorde jag en riktigt härlig höstig lammgrytamed kantareller och enbär i. Jag tycker det är riktigt gott med lammkött och dessutom en härlig variation till nöt och fläskköttet som det ibland blir lite för mycket av
Och för dig som annars inte är något fan av lamm så utmanar jag dig att testa det här – lammsmaken blir inte så framträdande och gifter sig väl med kryddorna
Det enda som krävs är tid och kärlek så att man duttar ner kryddorna andaktsfullt, smakar av, sniffar med näsan hur gott det luktar och sen rör man tålmodigt i grytan då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.