Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor. Strimla kålen fint, riva äpplena grovt och blanda i en bunke
Varm, färgstark och smakrik. Visst har det börjat dofta vår i våra södra delar av landet, men än vill jag inte överge varma soppor och byta mot sallader
Man börjar med att blanda margarinet, strösocker, mjölet och mjölken till en mjuk och smidig deg. När den hara blivit mjuk och smidig skär man ananas i små bitar som man häller i tillsammmans med karamellfärgen
Vanilj och Jordgubbs-Kladdkaka toppad med glasyr, kokosflakes och färska jordgubbar. Idag har solen strålat och himlen varit sådär härligt klarblå, då passar jag på att baka något av det somrigaste jag vet nämligen kladdkaka
Pulled pork som fått stå i ugnen hela natten och riktigt gotta till sig, serverat med hemkokt tomat- och chilisås, hickory, riven ost, grönsallad med avocado och så den här krämiga lite sötsyrliga cole slawen på rödkål och äpple
Rör ihop florsocker, vaniljsocker och lite vatten/lingonsaft i taget till en fast glasyr. I fina bakboken Vinterns söta av systrarna Eisenman hittade jag receptet på den här goda kryddiga kakan med kardemumma och lingon
Min son skulle alltid ha glasyrskålen för sig själv och satt och petade i den med sina små knubbiga fingrar och dottern skulle jämt strö kokos på den färdiga kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.