Julbak. Nu är vi hemma igen, vi har haft en jättefin helg men det är alltid skönt att komma hem. Speciellt nu när det är så mycket att göra på jobbet och inför jul
ca 25 st 2 dl sötmandel 100 g urkärnade färska dadlar 2 msk agavesirap 2 msk kokosolja 3 msk kakao 1/2 tsk pepparkakskryddor 1 krm salt ca 2 dl rostade mandelspån Lägg till i inköpslistan
Tänk, nu går det riktigt fort fram till jul alltså. Den julinspirationen jag fick tog jag med mig hem och det resulterade i en mjuk kaka som passade utmärkt till söndagsfikat
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Blanda mjölk, vaniljpulver och vaniljsocker tills du får en kräm, låt stelna i kylen. Rör rumsvarmt smör och socker med en elvisp tills det blir luftigt
Rör ner smör, apelsinsaft och mjölblandningen i äggsmeten, och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en långpanna, ca 25x30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.