Tärna älgenoch skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den finabuljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portionoch servera med mer massor av örter
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen iolivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén ochharissan, låt fräsa med
Vi gjorde den både vegetariskoch vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Skala ochfinhacka lök ochvitlök. Skölj och tärna gurka och tomat smått. Mari Bergman. Blanda med färsen i en bunke ochtillsättspiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
12 msk finhackad färsk ingefära. 11 finhackad röd chili. 16 kryddnejlikor. 13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chilioch kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsättris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommonochharicots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissaoch en härligkryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Lätt och god mat. En paprikaibitar. 4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt med ärtskidorEnpaprikaibitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljongtärningar1liter vatten SpiskumminChilikrydda Gör det till en soppa och lägg ikycklingen. - Läs hela inlägget här 4 kycklingfiléer s. 1 liter vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.