Tweet Pin It Skriv utEfter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrigpotatissallad på det som blev över
Gärna lite hackad färsk dill om du vill göra smaken på denna sallad ännu ett snäpp somrigare. Den klassiska svenska potatissalladen med mängder av grädde och majonnäs har dock aldrig varit någon av mina favoriter
I raden av alla dessa variationer har vi potatissalladen. Glöm det färdigköpta skräpet du hittar i affären, det är inte ens i närheten av en riktigt potatissallad
Tvätta potatisen ordentligt och skär i sockerbitsstora bitar med skalet kvar. Koka i saltat vatten ca 8-10 minuter, häll av vattnet och låt potatisen ånga av i kastrullen
Potatissallad. En härlig potatissallad och goda Medelhavsbiffar. Potatissallad. 4 port. 500 g nötfärs, 150 g fetaost, 1 ägg, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk oregano, ½ tsk salt
Extremt snabbt och enkelt om du har ett par gamla kokta potatisar kvar. Helt klart bättre att göra egen än att köpa då du har full koll på både konstiga tillsatser och smak
Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit
Till de tunna revbensspjällen (ribs) åt vi en klassisk och god potatissallad. Jag gör många olika varianter på potatissallad under somrarna men den här klassiska med en vinägrett är nog godast ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.