Klicka på några smörklickar, krydda med salt & peppar. Krydda med salt & peppar. Sommaren känns redan långt borta och jag sitter och går igenom mapparna med sommarens foton
Junitemat för Månadens sötsak är barndomsminnen. De flesta barndomsminnen som har med sötsaker att göra, är för mig förknippade med Farmor och på första plats av alla sötsakerna jag minns hamnar Farmors Kommunister, men de har jag ju redan bloggat om och dessutom som bidrag till Månadens sötsak
Kommer ni ihåg muffinsarna som jag gjorde för ett tag sedan. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Grillchips är min personliga favorit men för något år sedan så började jag upptäcka att det faktiskt är väldigt gott att använda andra rotfrukter till chips, tex rödbetor och morötter
Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Jag plockade havtorn. Bara någon kilometer från där jag bor ligger nämligen Karbyträdgård, som både erbjuder självplock och saluför en del havtornsprodukter
Jag har länge svurit över kirskål, som dyker upp överallt hela tiden. Berättade för tre år sedan hur dyrt den såldes på ICA i Malmö och hade någon idé om att initiera självplock på kolonin, men det rann ut i sanden
Hacka svampen grovt och löken finare. Fräs någon minut i rikligt med matfett. Dofta mjöl över blandningen och tillsätt grädde tills du har en (ganska lös) stuvning
Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inte ligger långt från där vi bor. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng med makrillar som vi såklart genast stekte upp. Jag kokte färskpotatis till och gjorde en dillsås och kokade några nyskördade haricot verts
Vi pratade om våra barndomars sommarminnen på jobbet en dag. Jag och ett gäng andra bloggare fick erbjudandet att provlaga ett av Arlas pajrecept och recensera det
Sylta och safta. Den årstid jag gillar bäst på året är sommaren. Jag behöver knappast nämna varför. Semester och ledighet, resor, sol, värme, grönska, bad och bara ben
Min mix idag bestod av några marinerade vitlöksklyftor, ganska mycket inlagda basilika tomater och Pomamore tomater med vitlök & örter, några kuber parmesanost, lite örtolja och balsamvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.