Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka med mandel och kokos. Lördag i boet och jag bakar en äppelkaka medkokos och mandel medan H arbetar med videoredigering vad som såsmåningom ska bli en film till paret som gifte sig i sommar
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Smörj formen och strö i kokosflingor, häll i smeten, fördela äppelklyftorna, strö över kokosblandningen, och droppa över oljan
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i äggpöset
Den senaste i raden av olika äppelkreationer är alltså en lättgjord och god efterrätt där äpplena får samsas med mandelspån, kokosflingor, kanel, honung och kokosmousse
Lägg i en kastrull, häll på resten av buljongen, kokosmjölken och socker - låt puttra några minuter. Mixa potatisen, kryddblandningen och lite av buljongen med stavmixer tills det är slätt
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokos och chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Idag gräddade vi massor med våfflor. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
5 tsk kakao1 msk kaffe(om man vill)Kokosflingor eller strössel för dekoreringBaka mitt i ugnen 185 grader i ca 35 minuter. 5 tsk kakao1 msk kaffe(om man vill)Kokosflingor eller strössel för dekoreringBaka mitt i ugnen 185 grader i ca 35 minuter
Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt smör. 10-12 st medelstora potatisar2 st gula lökar5 dl oatly imat2 vitlöksklyftorsalt pepparLite mjölkfritt smör till formenSätt ugnen på 225 grader. 10-12 st medelstora potatisar
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Garnera med blåbär och citronskivor. Koka upp saften av 1 citron med ca ½ dl socker, det ska inte kännas surt. Vispa grädden till garneringen blanda med 2 dl av citronkrämen och bred den över tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.