Det bästa med skorporna är att man kan variera dem lite efter vad man har hemma i skåpen. Sen tappade jag bort receptet och fick be min fina vän Yvonne att skicka receptet än gång till, då suget efter dessa sommarskorpor slog till så där intensivt som bara skorpsug kan
) Brödkryddorna gör väldigt mycke. 75 g smör2 tsk brödkryddor1 tsk salt2 msk sirap eller honung. Forma 20 små söta frallor o lägg upp på en plåt , platta till med lätt mjölad hand o pensla med ett ägg eller vatten. Medans frallorna jäser sista gången så passa på o sätt på ugnen på 225 grader
Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör så den löser sig. Tillsätt sirap, smör-&rapsolja, 1 tsk fänkålsfrö, anis, rågmjöl och vetemjöl
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. ½ tsk brödkryddor. Gärna med mycket smör på. Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Du kanske också gillarSaftiga tekakor med havregryn – barnens favorit
Kan ju givetvis smaksättas med diverse brödkryddor, det tänker jag nog göra nästa gång. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela blandingen över i ett tunt lager med hjälp av en slickepott
Vi skulle resa tältet till husvagnen igår, så jag fick baka lite bröd att ha med mig dit. Om man vill kan man toppa med lite solrosfrön och krydda, dock inte nödvändigt
grekisk yoghurt eller kesella, frukt&bärsallad, hemgjord müsli med nötter, kanske någon form av proteinpannkakor eller plättar med keso och hemgjord chiafrö-sylt, kokta ägg, kalkon, tomat, avocado och mager ost
Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner. När vi varit utomlands så har jag fått ladda batterierna med sol och värme, och då blir vintern så mycket lättare att uthärda
Frallorna äter jag till frukost med t. Tillsammans med t. Tänk på det när ni överväger priserna på vissa specialmjöler – de är ofta väldigt dryga, späckade med näring och mättar både mer och längre tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.