Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör så den löser sig. Tillsätt sirap, smör-&rapsolja, 1 tsk fänkålsfrö, anis, rågmjöl och vetemjöl
Skrädda är ett gammalt ord för att sikta. Skräddakakor var ursprungligen gjorda på siktat rågmjöl. Idag görs de på rågsikt (ca 40 % råg och 60 % vetemjöl)
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Eventuellt brödkrydda, frön enligt önskemål. Eventuellt brödkrydda, frön enligt önskemål. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
1 msk brödkrydda. 1 msk brödkrydda. Detta recept hittade jag på matklubben. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
Ja, då har jag också testat att göra fröknäckebröd a´la LCHF. Finns väl speciellt ett recept som cirkulerar ute i matbloggsvärlden nämligen det som är ifrån Birgitta Höglunds blogg (som tyvärr slutat att blogga)
Någon mer än jag som ÄLSKAR frukost. För mig är det nog det bästa målet på dagen, jag skulle nog kunna leva på frukostmat resten av mitt liv (om man bortser från pepparlaxen från Wahlströms fiskbutik i Utvalnäs som jag berättat om tidigare)
1 msk valfri brödkrydda, jag använde kummin. 1 msk valfri brödkrydda, jag använde kummin. Jag tycker det är extremt roligt att exprimentera med brödbak och att baka glutenfritt är en utmaning jag misslyckats med många gånger
Anette undviker ju gluten för att hon mår bättre av det. Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.