Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Hejsan. Fredagskvällens mat bestod av en het räkgryta, det var allt lite drag i den. Vill man inte ha den så stark så minskar man bara lite på kryddorna
Denna tonfiskröra med sting blev så otroligt god. Nu har jag gjort den ett antal gånger och tänkte att jag kan ju inte lägga ut ytterligare ett tonfiskrörarecept – men jag måste
Behöver jag säga vad det är för typ av recept. Du som gissade tänkte nog rätt, lättviktarmat. Jag gillar dessa recept för de går så racersnabbt att laga
Under den kallare delen av året brukar vi äta soppa ungefär en gång i veckan. Trots att det nu är vår och börjar bli lite varmare ute så är det, i alla fall i mitt tycke, fortfarande kallt nog för att det ska kännas gott att värma sig med en tallrik soppa någon gång då och då
Den här räkgrytan gjorde vi förra helgen. Tror att den chilin jag tog var riktigt stark (den var liten och jag tog bort alla frön) för det behövdes en klick svalkande crème fraîche till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.