Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga
Smält smöret. Häll i mjölken och värm upp till 37 grader (fingervarmt). Smula i jästen i en degbunke och lös upp med lite av vätskan, rör tills den är helt upplöst
I år fick jag till riktigt saftiga lussekatter. Receptet på saffransdegen som jag tyckte blev väldans bra kommer från Baka nr 6 2012 men jag minskade ner mjölmängden till 950g annars hade nog degen blivit alldeles för hård
) Vi håller med, de blir väldigt luftiga och mjuka, klart godaste lussekatterna jag bakat. I senaste numret av Buffé (nr 11/2013) är det en väldigt bra artikel med recept om hur man bakar de godaste lussekatterna – och varför
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Får nog säga att det var den godaste grytan jag har gjort, sambon var lyrisk ☺. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet)
Godaste chokladtårtan,. Godaste chokladtårtan. 19 februari 2016, 13. 47. Hej. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.