Kladdkaka. Kokostäcke. Kokostäcke. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Låt koka på svag värme i ca 7-8 min. Häll kokos-smeten på kladdkaka och grädda 7 min. 100 gram - 150 kokos
Dekorera gärna med bär och servera med en klick vispad grädde. Nu har jag lämnat mitt gamla favoritrecept och helt övergått till att baka denna kladdkaka istället
Många av mina kollegor har den här kakan som favorit och blir alltid lika glada när jag bakar den. Den smakar väldigt gott ihop med en klick grädde och en jordgubbe
Visserligen försöker jag att hålla igen med sånt men nu när jag har en dotter i huset över sommaren vill jag ju gärna fjäska lite och samtidigt visa henne att det finns alternativa godsaker
Kladdkaka är en mjuk kaka rik på chokladsmak och med en kladdig konsistens. Testa gärna att smaksätta grädden med lite riv från skalet på en lime – det är supergott
- Läs hela inlägget här 2 ägg. 2 ägg 2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 100 gr margarin100 gr vit chokladSkalet från en citronSmält margarinet,bryt ner chokladen och låt det smälta ihop
Receptet på den klassiska kladdkakan kommer från Mia Öhrns bok "Kladdkakor" och så har jag bara lagt till kokostäcket till receptet själv, alltså kokostäcket finns inte medsom recept boken
Kladdkaka är gott och kokos är gott så en kombination av båda blir extra gott, eller hur. Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en form, 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner aprikoser, mandel, dadlar eller russin, kakao, matfett och mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.