1/3 dl
kokosgrädde (ställ en kokosburk i kylen minst över en natt. Gör ett hål i den stelnade kokosmassan och häll ut vätskan. Gröp ur kokosmassan, lägg den i en liten skål och värm i mikro så att den blir till vätskan, alltså kokosgrädden)
1,5 dl
mandelmjöl
4 msk
kokosnötmjöl
1 krm
vaniljpulver
socker
1-2 msk
kakao
2 msk
mandelsmör (finns att köpa på ICA eller hos lchfbutiken.se, Kung Markatta heter märket)
40 g
grovhackad mörk och sockerfri choklad
3 dl
fryst hallon
1 dl
kokosgrädde (den som blir kvar efter du använt grädden till kladdkakesmeten)
Om degen är så pass kladdig att du inte kan rulla den mellan händerna utan att den fastnar – blöt händerna i kallt vattnet och ta sedan en bit deg som du plattar ut i din hand ochfyllermed mandelfyllningen
Skiva upp härligheten och ät med riktigt krämigt mos och svampen. Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner
Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård. Smeten ska inte vara rinnig och inte för hård, utan bara krämig
Mixa kikärtorna med oljan ochtillsätt lite av mjölet i taget tills det blir en hanterbar deg. Kavla ut en del mellan två bakplåtspapper, för över på botten med bakplåtspapper under och klipp runt
Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar. Fyll tortillasenmed kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Den här gången gjorde jag även en hallonsås som jag serverade till, en mycket fin kombination. Den kan med fördel göras dagen innan servering, den blir bara godare om den får stå till sig lite
Smält smör tillsammansmed choklad försiktigt. Jag tog ut den rätt tidigt ur ugnen, men efter att den fått stelna (i kylskåp) blir konsistensen hårdare (sommed alla kakor) och enligt mig perfekt
kommer aldrig göra kladdkaka på det hemskt onyttiga sättet längre (med mjöl och raffinerat socker) Då det bakas kladdkaka så är det detta recept som gäller framöver
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.