Äntligen är det sommaroch då blir suget efter att göra utflykter och en massa god picknickmat. Här kommer några förslag på plockmat att ta med på en trevlig sommarutflykt
Jag tog vad som finns att tillgå här hemma, och av hemkokt flädersaft, jordgubbar från frysen och mynta ur rabatten (samt givetvis Bombay Saphire ur barskåpet och tonic ur kylskåpet) blandade jag till sådana här läckert somriga drinkar
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Skölj och ansa jordgubbarnaoch skär dem i bitar. Vispa grädden tjock och fluffig. Blanda flädersaft och sirap med citronmeliss och ringla över jordgubbarna
Rensa och skiva jordgubbarna. Vispa mascarponen med florsocker och vatten. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa med jordgubbarna + lite krossade digestive kex
Det här är en riktigt god och fräsch sommarsallad, som passar bra som lunch en varm sommardag. Är du laktoskänslig väljer du laktosfri mozarella och i stället för gorgonzola tar du Aura som är en laktosfri blåmögelost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.