Därefter lägger jag till andra intressanta råvaror och produkter. Ganska snart märks det att inget som tillagas i hans kök är en slump, det finns alltid en djupare tanke med allt han gör
dela kakan på längden så du får två lika stora bitar, häll på fyllningen på bägge delarna på den sida du skar, kakan ska blötas upp av fyllningen, sprid ut hallonen sen så slår du i hop kakan igen och då har du fått en kaka med fyllning i mitten
Rör smör och socker pösigt med elvisp (eller för hand), tillsätt ett ägg i taget. Idag bakade jag en sockerkakamedhallon saftig och syrlig och underbart god
För att laga Sockerkakautan gluten, äggoch mjölkVispa samman alla ingredienser till en jämn smetHäll upp i smord sockerkakasform bröad med mjöl eller kokosflingorGrädda i ugn 200 grader i 45 minuter. Lägg över bakplåtspapper efter 30 minuter
Sockerkakautanäggmed röda vinbär och rabarber. Ni kan dela receptet med fyra för recept på en kaka. Fördela i fyra stycken runda aluminiumformar som smorts och bröats
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Det här är en ny variant av pajen med cornflakes- och frågan är om inte den blev nästan ännu godare. Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Hela maträtten kunde Sigrid vara medoch hjälpa till att göra. Börja med den fyllning du vill ha. Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Ta ut kakor med formar. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.