Sockerkaka med chokladhål
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 ½ dl strösocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 dl kokande vatten
  • 11 tsk bakpulver
  • 1 Chokladsås
  • 1100 g margarin
  • 11 dl strösocker
  • 12 msk kakao
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 dl vispgrädde
  • 13 ägg 2 ½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 dl kokande vatten 1 tsk bakpulver Chokladsås 100 g margarin 1 dl strösocker 2 msk kakao 1 msk vaniljsocker 2 dl vispgräddeVispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant. Grädda ca 40 min. Låt kakan bli kall. Tryck ca 10-12 hål i kakan med baksidan av en trägaffel eller liknande. Chokladsåsen: Smält margarinet, blanda i de torra ingredienserna och sist grädden. Låt sjuda ett tag. Häll sedan chokladsåsen i hålen, lite åt gången, så det får sjunka in i kakan ordentligt. Obs att all sås ska hällas i hålen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.