3 dl
blandade mandlar och cashewnötter- 1 msk rå kakao- 10 färska dadlar Gör så här: Mixa mandlar, cashewnötter och kakao till ett mjöl. Häll i daddlarna och mixa till en kletig deg. Tryck ut degen i en form och ställ in i frysen tills den stelnat. Ingridienser till chokladsmeten:- 4 bananer- 3 avokados- 6 msk rå kakao- 6 msk smält kokosolja- 2 tsk vaniljpulver- 2 msk agavesirap Gör så här: Mixa alla ingridienser till en fluffig smet, med elvisp eller i köksmaskin. Lägg in den en stund i frysen och förvara den sen i kylen. Smeta sedan över smeten över botten och pynta med vad ni vill, kokos, jordgubbar, hallon m.m. NJUT !! kramisar
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Botten3 dl mandel1 msk kokosolja1 msk kakaosmör1 tsk agavesirap1 tsk citronjuiceSmält kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad
Så idag bjuder jag på ett recept på en rawchokladtårta med lemoncurd. 2 msk raw kakaopulver. 1 dl raw kakaopulver. 2 msk raw kakaopulver. 1 dl raw kakaopulver
3,5 dl valfria nötter jag brukar använda paranötter, mandel och cashewnötter2 msk kokosolja15 st blötlagda dadlar 3 msk raw kakaoMixa allt väl tills du fått en fast massa och tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, täck och ställ in i frysen. 1 dl smält kokosolja2 stora mogna avokado3 dl cashewnötter1 dl raw kakao2 msk raw honungMixa nötterna först till ett fint mjöl och mixa sedan ihop resten av ingridienserna, smaka dig fram beroende på vilken sötma och styrka på chokladsmaken. 3 msk raw kakao. 1 dl raw kakao
Inlägget RAWChokladtårta dök först upp på Rawness. Magisk chokladtårta. Chokladtårta. 1 msk raw kakao. 3 msk raw kakao. 2 msk raw kakao. Gör allt kaffe, totalt 2 1/2 msk (skippa kaffet om du vill ha 100% raw). Torrosta alla nötterna utom cashewnötterna samt solrosfröna, totalt 5 1/2 dl (skippa torrostning om du vill ha 100% raw). 1 msk raw kakao. 3 msk raw kakao. 2 msk raw kakao
De var också väldigt nyfikna på att få smaka lite raw food, så i och med den beställningen komponerade jag ihop ett nytt chokladtårtsrecept som jag tänkte dela med mig nu
Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfrichokladtårta med färska bär. Den här chokladbottnen som är riktigt lätt och porös är bakad på mandelmjöl och innehåller heller inget socker utan är sötad med dadlar, alltså en tårta som är helt gluten- och sockerfri
Mmm… ja både lavakakan och lakritstryfflarna blev poppis hos er som besöker min blogg – så jag har nu parat ihop smaken av choklad och lakrits i en tårta med glasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.