Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Hallontårtan fick tummen upp här hemma så jag testade att göra en chokladtårta, lika enkel, lika god tycker jag
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)
Ibland på helgen är jag sugen på någpt sött och gott, men istället för att ta något med en massa socker och annat i så brukar jag baka något gott och sockerfritt
Så idag bjuder jag på ett recept på en rawchokladtårtamed lemoncurd. Så det vill jag fira med er. Har avnjutit med den byns ungmarthor ikväll och den föll i smaken för allihopa
Servera med färsk frukt eller bär. 3,5 dl valfria nötter jag brukar använda paranötter, mandel och cashewnötter2 msk kokosolja15 st blötlagda dadlar 3 msk raw kakaoMixa allt väl tills du fått en fast massa och tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, täck och ställ in i frysen. 1 dl smält kokosolja2 stora mogna avokado3 dl cashewnötter1 dl raw kakao2 msk raw honungMixa nötterna först till ett fint mjöl och mixa sedan ihop resten av ingridienserna, smaka dig fram beroende på vilken sötma och styrka på chokladsmaken. 3 msk raw kakao. 1 dl raw kakao
De var också väldigt nyfikna på att få smaka lite raw food, så i och med den beställningen komponerade jag ihop ett nytt chokladtårtsrecept som jag tänkte dela med mig nu
Tryck ut smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen medan du gör fyllningen. Öppna den kylda kokosmjölken och gröp ur grädden (om den inte stelnat, se till att inte få med för mycket av kokosvattnet)
Med all inspiration bakade jag idag en Rawchokladtårtamed hallon till efterrätt. Inspirationen till att vilja laga raw är nog en kombination av att ha lyssnat på den här podden om raw food, läst om Emmas Raw food vecka där hon bjudit på recept som raw jordnöts/banancheesecake med chokladtopping och raw pizza och Annie som ofta bjuder på spännande raw food mat
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.