Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostadepinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Hallontårtan fick tummen upp här hemma så jag testade att göra en chokladtårta, lika enkel, lika god tycker jag
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)
Ibland på helgen är jag sugen på någpt sött och gott, men istället för att ta något med en massa socker och annat i så brukar jag baka något gott och sockerfritt
Rostad pumpa och morot mednötter och kapris- och russindressing. Den här gången hade jag en bit sötpotatis över från föregående dag som också fick följa med ner i salladen
Servera med färsk frukt eller bär. 3,5 dl valfria nötter jag brukar använda paranötter, mandel och cashewnötter2 msk kokosolja15 st blötlagda dadlar 3 msk raw kakaoMixa allt väl tills du fått en fast massa och tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, täck och ställ in i frysen. 1 dl smält kokosolja2 stora mogna avokado3 dl cashewnötter1 dl raw kakao2 msk raw honungMixa nötterna först till ett fint mjöl och mixa sedan ihop resten av ingridienserna, smaka dig fram beroende på vilken sötma och styrka på chokladsmaken. 3,5 dl valfria nötter. 3 msk raw kakao. 3 dl cashewnötter. 1 dl raw kakao
Garnera med physalis. Raw Food Mango- & Chokladtårta dök först upp på Rawness. Rawfood. Rawgrädde. 3 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h). 2 dl raw kakao. 3 dl naturella cashewnötter
Tryck sen ut degen i en springform med löstagbara kanter som också är täckt i botten med plastfolie. Lägg i alla ingredienserna utom cashewnötterna och kokosoljan i en matberedare
Blanda nötternamed socker, kanel, ingefära och cayennepeppar. Vi brukar försöka få julkänsla i vårat uterum, så att vi kan ta glögg och lunch därinne medan degen jäser
Rosta mandel och nötter i en torr varm panna. Vänd ner mandel och nötter, låt koka 1-2 min tills det blir simmigt. 3⁄4 dl hasselnötter. 1⁄2 dl valnötter. 3⁄4 dl cashewnötter
Rätten är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter. RAW ZUCCHINIPASTA. Idag är det dock svalare och regn i luften, mysigt och härligt det med tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.